Strah me je izpeljati nekaj sama

Te je strah, ko moraš nekaj izpeljati sama?

Bojiš se samostojnosti, svojega individuuma in se tik pred ciljem vedno ustaviš?

Draga asica!

Najprej je pomembno, da imaš odgovor na vprašanje: Česa se v resnici sploh bojiš?

Da se bojiš sama nekatere stvari izpeljati in da večkrat svojih idej, mnenj in energije ne daš čisto ven kot si to morda želiš, že veva. Ampak …

– Imaš morda občutek, da se bolj kot prvega koraka bojiš posledic, ki pridejo za vsem tem?

– Znaš analizirati in prepoznati, kdaj tvoj um išče določene kompenzacije? Npr., da ti vsili izgovore? Da ti vsiljuje zavračanje sebe ravno takrat, ko si na pomembni preizkušnji?

– Da se ti kar naenkrat začnejo pojavljati stari vzorci, za katere si skoraj prepričana, da si jih na neki točki morda že predelala?

– Da še vedno zraven oseb iz primarnega okolja (npr. zraven očeta) ne znaš ovrednotiti sebe, še vedno čutiš neko ujetost, se počutiš ko tista deklica kljub temu, da si v življenju že ogromno dosegla?

– Opaziš, da se ti simptomi pojavijo po eni strani takrat, ko zatreš sebe in stopiš korak nazaj in po drugi strani tudi takrat, ko se odločiš in stopiš korak naprej?

– Da že v večini primerov funkcioniraš sama, po drugi strani pa te za »roko« drži še vedno tista mala deklica, ki ti daje občutek, da ne moreš zaupati?

Velikokrat v praksi srečam takšno žensko, ki jo zraven pestijo tudi določene fizične težave od nepojasnjenih bolečin v vratu in ramenih, bolečin med lopaticami, občutka tesnobe do paničnih napadov

Si morda na točki, ko se vsega dobro zavedaš, ne veš pa kako bi določene stvari uvedla tudi v prakso?