Ženska, ki zasije v vsej svoji veličini

Kaj zate pomeni ženstvenost?

No, če pogledava iz druge perspektive…
Kaj ženstvenost ni?

  • Ženstvenost ni, da se polnimo na materialni ravni. Torej, da se počutiš ženstvena in v stik s sabo, ko si nekaj kupiš. To je lahko samo sekundarnega pomena in ne primaren občutek. Ko gre za primaren občutek, je to umetno polnjenje ženskosti.
  • Ženstveno ni, da ženska vse hendla in je vsemu kos. Torej, ko rečeš, »vsemu sem kos, vse imam na svojem mestu, bravo jaz.«
  • Ženstvenost ni, da se ujamem v eno vlogo. Npr., da izražaš svojo ženstvenost skozi vlogo mamice ali v karieri. Tudi to je lahko skrajna oblika. To ženske ne more narediti ženstvene, te elemente uporabi le razumski ego, na račun tega, kaj mi v globini nimamo.
  • Ženstvenost ni to, da si podrejena in čutiš umetno varnost zraven njega. Mogoče ti je nekoč ustrezala varnost zraven partnerja, ki je bil stabilen, močen, je prevzel vajeti in izpeljal stvari. Danes pa si ugotovila, da na račun tega nimaš svojih vrednot, se ne moreš izrazit, imaš mešane občutke kdaj se dobro počutiš, kaj in kdaj sploh sama kreiraš in kdaj sama odločaš ,…

Ženskost je razmerje med materialno duhovnim svetom in energijsko čustveno strukturo

Ampak katerih 5 elementov lahko ženska upošteva, da bo čutila in živela svojo ženstvenost?

Draga ženska, enkrat si bila v takšni energiji in nekaj se je zgodilo, da si ta del zaprla. (No, če si danes v ženski energiji, čestitke :)) O katerih 5-ih korakih pri ženski energiji sploh govorimo?

  1. Ženska se lahko zaveda svojega mentalno-duhovnega ravnovesja.
  2. Ženska je lahko v svoji energiji izražena (ne skozi ego in ščit). Ko izražaš sebe moraš biti v stiku s sabo. Vsakič, ko igraš igro razumskega ega, povzročiš lažni del sebe. Lažni del sebe si tudi v dokazovanju, konfliktu, perfekcionizmu,…
  3. Ženska, ki čuti pripadnost in ima zgrajeno osnovno zavedanje sebe, pristno samopodobo. Pri tem gre za zavedanje svoje osnovne vrednosti. Ne pogojuješ vrednosti s tem kdo si, kaj si dosegla, kaj potencialno dosežeš,… Tudi, če danes nisi bila produktivna, se lahko pogledaš v ogledalo in si rečeš, da si carica. Vsakič, ko se ustaviš, moraš čutit osnovno vrednost. Da ne uporabiš stavka, ko bom napredovala v službi, oblikovala svoje telo, imela partnerja ,… bom pa se dobro počutila in bom ženstvena.
  4. Ko ženska čuti varnost. V osnovi občutek varnosti ženski omogoča, da zaupa v sebe. Zna prosit za pomoč in prevzet odgovornost. Če je blokada na občutku varnosti se lahko razvijeta obe skrajnosti. Ali ščit, perfekcionizem – varna sem, ko je vse na svojem mestu. Na drugi strani pa iščeš neko varnost zunaj sebe (mogoče pri partnerju).
  5. Brez ujetosti v vlogo in drznost v svoji ženski energiji. Bolj kot si v svoji energiji, bolj je pripadna, bolj je varna, lažje se izraziš, manj se ujemaš v vloge in bolj si lahko drzna. Drznost pomeni, da ženska, takrat ko čuti, to pove, takrat ko ima mnenje, da izrazi, ko nekaj želi, si to vzame in ne očita in ne zahteva.
Si začutila, da bi na kakšnem koraku lahko kaj spremenila? Imaš željo, da zgradiš svojo žensko energijo in s tem odpraviš kakšne zdravstvene težave (ginekološke težave, občutki tesnobe, neopredeljena bolečina v telesu ,…) Lahko se prijaviš na brezplačen posvet, kjer naredimo osebnostno analizo in naredimo plan na kak način ti lahko pomagamo zgraditi sebe, svoj individuum in v življenju držati svoj nivo ženske energije, ne glede na lekcije in odzive ljudi 🙂